به گزارش سایت فرمانده و به نقل از مشرق، امیر دریادار دوم «علی غلامزاده» رییس سازمان تحقیقات و جهادخودکفایی نداجا در خصوص مراحل ساخت و راه اندازی سامانه کنترل آتش «ثامن» اظهار داشت: ساخت این پروژه 2 سال به طول انجامید که در سال نخست، کنسولهای این پروژه را آماده کردیم و در سال گذشته نیز بخش رادار سرچ و استابلایزر آن طراحی شد.
وی در خصوص قابلیتهای رادار سرچ و استابلایزر این سامانه گفت: از آنجا که در دریا سکون وجود ندارد و 8 حرکت مختلف بر ناوشکن یا شناور وارد میشود، بنابراین نیاز به دستگاهی هست تا قادر باشد، همواره ما را به حالت سکون نگه دارد. دستگاه استابلایزر تمامی حرکات و نوسانات را جبران میکند و سبب میشود شناورهایمان به صورت حقیقی و مجازی بر روی آب در حالت سکون نسبی قرار گیرند و با سطح افق، مطابق و همسان شوند. این بحث در اجرای ماموریتها بسیار مهم و حیاتی است و تمامی سلاحها اعم از توپ و موشک و سنسورها باید با سطح افق منطبق باشند و حتی حرکت ناو و شناور نیز باید از مطابقت و همسانی با سطح افق برخوردار باشد.
امیر غلامزاده در خصوص تکمیل این پروژه در سال جاری گفت: امسال به قابلیتهای نظامی این سامانه افزوده و رادار «ترک» را که در رهگیری هوایی کاربرد دارد را طراحی و به این مجموعه اضافه کردیم. همچنین هر کدام از این سیستمها به تنهایی توانایی انجام ماموریت خود را دارند.
وی افزود: بخشهای مختلف این سامانه اعم از رادار «سرچ» و «ترک»، استابلایزر، سیستم پردازشگر و فرماندهی و تقسیم این توان به رادارهای مختلف، تست و ارزیابی شده و بخش لاک کردن بر روی اهداف نیز مورد تست عملیاتی قرار گرفته است.
رییس سازمان تحقیقات و جهادخودکفایی نداجا گفت: این سامانه قادر است به صورت همزمان، 5 هدف سطحی و یک هدف هوایی را رهگیری کند و با انتخاب سلاح مورد نظر، آن را منهدم نماید.
وی با اشاره به قابلیتهای مقابله با جنگ الکترونیک این سامانه تصریح کرد: نوع تکنولوژی به کار گرفته شده در این سامانه به گونهای است که در قسمتهای مختلف آن از جمله ساخت مدارها و نوع کابل کشی و بخشهای راداری، تکنولوژی ملاحظات جنگالی در نظر گرفته شده و قابلیتهای آن در مقابله با جنگ الکترونیک بسیار بالا و ارتقا یافته است و این سامانه با کمترین توان، قادر است بیشترین برد را داشته باشد.
امیر غلامزاده بیان داشت: دستگاههای جنگالی که به این سامانه نصب میشوند، قادرند از اختلالات جنگ الکترونیک جلوگیری کرده و به طور خودکار ماموریت خود را در شرایط جنگالی انجام دهند.
وی ادامه داد: این سامانه در مرحله نخست با توجه به نیاز عملیاتی بر روی یک ناو موشک انداز نصب خواهد شد و ان شاالله تا سال آینده نیز مطابق نیاز بر روی چند ناو نیروی دریایی نصب میشود.
امیر غلامزاده با بیان این که نصب این سامانه بر روی شناورها کار سادهای نیست و به رزمایش ولایت 95 نمیرسد، افزود: نصب این سامانه نیاز به دقت و ملاحظات خاص خود دارد و باید به گونهای باشد که سامانههای موشکی و تسلیحاتی ما دقیقا همان نقطهای را ببینند که رادار میبیند؛ لذا این کار دقیق و علمی نیاز به زمان، کارشناسی، دقت، محاسبه و در نظر گرفتن یک سری پارامترها است و بعد از نصب نیز همه اینها باید تست شود.
وی با اشاره به قابلیتهای آفندی و پدافندی این سامانه، تصریح کرد: این سامانه با توجه به نوع تسلیحات موشکی بهینه سازی شدهای که تحت کنترل دارد از قابلیتهای پدافندی و آفندی قابل توجهی برخوردار است. همچنین با توجه به این که قابلیت اتصال به سونار را نیز دارد، قادر است زیرسطحیهای متخاصم را نیز شناسایی و منهدم کند.
امیر غلامزاده در پایان با بیان این که تصمیم گیری در این سامانه بر مبنای اطلاعات و دادهها صورت میگیرد، افزود: صفر تا صد این پروژه که برای نخستین بار در ایران ساخته شده، توسط دانشمندان و متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده است که ان شاالله به زودی وارد چرخه دفاعی شده و در حفاظت و صیانت از مرزهای ما ایفای نقش میکند.
منبع: مشرق
برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام فرمانده بپیوندید:
خدا قوتشون بده
شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر خود را ثبت کنید
Δ
10 شرکت کننده سختکوش و با انگیزه چند هفته زندگی در شرایطی متفاوت و رقابتی نفس گیر زیر نظر یک فرمانده